Kurczak po chińsku/2 porcje:
Składniki:
- 1/2 czerwonej papryki
- 200 g piersi z kurczaka
- 1/2 puszki kiełków soi bez zalewy
- 1 łyżka oleju
- 1 ząbek czosnku
- 50 g ryżu brązowego
- curry
- sól i pieprz
- chilli w proszku
Przeczytaj także: Dlaczego warto jeść drób?
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paseczki, kiełki odcedzić. Na rozgrzany olej wrzucić zmiażdżony czosnek i kurczaka. Następnie wrzucić paprykę i kiełki soi. Dodać przyprawy, wymieszać i dusić. Pod koniec duszenia doprawić chilli i curry. Potrawę podawać z ugotowanym al dente ryżem.
Przeczytaj także: #ObiadNaZdrowie: Dołącz do naszej akcji i chudnij zdrowo!
Zobacz także video: Ola Nguyen i kurczak po chińsku