Polub nas na Facebooku
Czytasz: Kaszel mokry czy suchy? Jak je odróżnić? Odpowiedź poznacie w najnowszym odcinku programu 36,6°C w sobotę 16 marca o 18.00!
menu
Polub nas na Facebooku

Kaszel mokry czy suchy? Jak je odróżnić? Odpowiedź poznacie w najnowszym odcinku programu 36,6°C w sobotę 16 marca o 18.00!

Ewa Drzyzga i prof. Krzysztof Łabuzek

Fot: kadr z programu 36,6

Czy częste jedzenie mięsa może być niebezpieczne? Jak rozpoznać rodzaj kaszlu i czy można go wyleczyć domowymi syropami? Odpowiedzi na te i inne pytania poznacie już w najbliższą sobotę, 16 marca, o godzinie 18.00 na antenie stacji TVN! Przed Wami kolejny odcinek najzdrowszego programu w telewizji, czyli 36,6 °C.

W ostatnich tygodniach dużo mówiło się o mięsie, które trafia na nasze stoły. Ewa Drzyzga i prof. Krzysztof Łabuzek nie boją się trudnych tematów, dlatego postanowi sprawdzić, czy jedzenie mięsa może nam szkodzić. Ale to nie jedyne tematy, jakie zostaną poruszone w najnowszym odcinku programu 36,6 °C.

Kaszel mokry czy suchy? Jak rozpoznać rodzaj kaszlu?

Czy potraficie odróżnić kaszel mokry od suchego? Już w najbliższą sobotę Ewa Drzyzga i prof. Krzysztof Łabuzek podpowiedzą jak to zrobić. W programie dowiecie się także jak leczyć różne rodzaje kaszlu. A Pan Tabletka, znany bloger, zdradzi Wam kilka przepisów na naprawdę skuteczne syropy. Koniecznie oglądajcie program 36,6°C już w najbliższą sobotę o 18.00!

Jak skutecznie walczyć z opryszczką?

Podczas całowania wymieniamy między sobą aż 400 tysięcy drobnoustrojów, w tym 250 gatunków bakterii! Czy to oznacza, że pocałunki szkodzą? Nic bardziej mylnego! Regularne całowanie się pomaga wzmocnić odporność i znacząco zmniejsza ryzyko wystąpienia różnego rodzaju infekcji. Problem zaczyna się jednak wtedy, gdy na ustach pojawi się opryszczka. Chorobę wywołuje wirus, który raz złapany zostaje z nami na zawsze i co gorsza, przy nawet niewielkim osłabieniu lubi dawać o sobie znać. Czy można z nim skutecznie walczyć? Co zrobić, aby opryszka nie nawracała? Odpowiedź poznacie w najnowszym odcinku programu 36,6°C!

Zobacz zapowiedź nowego odcinka programu 36,6°C!

Zobacz film: O czym będzie mowa w kolejnym odcinku programu? Źródło: 36,6

Czy warto pić herbatę?

Polacy kochają herbatę! Zaraz po wodzie jest napojem, po który sięgamy najczęściej. Jest dostępna niemal wszędzie pod różnymi postaciami. Jednak krąży na jej temat bardzo dużo mitów. Już w sobotę dowiecie się, czy każda herbata jest zdrowa. Prof. Krzysztof Łabuzek podpowie, jak ją parzyć, aby nie straciła swoich prozdrowotnych właściwości.

Dlaczego infekcje ciągle nawracają?

Przewlekły katar i przeziębienia, nawracające zapalenie ucha środkowego, problemy koncentracją, czy niedosłuch. Co może być przyczyną takich problemów? Okazuje się, że bardzo często winny jest trzeci migdał. Czy przerost trzeciego migdałka jest niebezpieczny? Jak go leczyć? Dowiecie się tego już w sobotę, 16 marca, z najnowszego odcinka programu 36,6°C!

Czy jedzenie może zabijać?

Zdaniem WHO zbyt częste jedzenie mięsa, zwłaszcza czerwonego, może być bardzo niebezpieczne i przyczynić się rozwoju chorób układu krążenia, a nawet niektórych nowotworów. Pytanie, czy potrafimy odróżnić czerwone mięso od białego? Ewa Drzyzga przeprowadziła pewien eksperyment i sprawdziła, czy Polacy potrafią wytrzymać bez jedzenia czerwonego mięsa. Rezultaty poznacie już w sobotę o 18:00!

Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
15
3
Komentarze (0)
Nie przegap
Maślak pstry (bagniak, jakubek, miodówka) - czy jest jadalny? Suszenie grzybów
Maślak pstry (bagniak, jakubek, miodówka) - czy jest jadalny? Suszenie grzybów
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
O czym może świadczyć zgrubienie za uchem?
O czym może świadczyć zgrubienie za uchem?
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?