Polub nas na Facebooku
Czytasz: Narodowość a odczuwanie bólu
menu
Polub nas na Facebooku

Narodowość a odczuwanie bólu

Zobacz film: Narodowość a odczuwanie bólu.Czy ilość połykanych tabletek ma wpływ na odczuwanie bólu? Źródło: 36,6

Przeprowadzone na śmiałkach testy mają udowodnić, że narodowość ma wpływ na odczuwanie bólu. 

Teoretycznie w Portugalii spożywa się najmniej środków przeciwbólowych. W innych krajach liczby te są dużo większe, może zatem narodowość ma wpływ na odczuwanie bólu? Aby to sprawdzić przedstawiciel Portugalii oraz reprezentanci Polski, Francji, Niemiec i Anglii poddadzą się testom wytrzymałości.

Wśród testów są: spacer po klockach Lego, kąpiel w lodowatej wodzie, rażenie prądem, ostrzeliwanie przez piłki tenisowe oraz trzymanie filiżanki wrzątku. Kto sprawdzi najlepiej w ekstremalnych warunkach?

Zobacz także: Analgezja wrodzona, czyli całkowity brak odczuwania bólu

Jak panowie poradzili sobie z bólem? Kto wygrał poszczególne konkurencje? Czy Polacy mają szanse w starciu z wytrzymałymi Portugalczykami? Przekonajcie się oglądając nasz test.

Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
3
3
Komentarze (0)
Nie przegap
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Kozak, koźlak (grzyb jadalny) - rodzaje. Jak rozpoznać? Z czym można pomylić?
Kozak, koźlak (grzyb jadalny) - rodzaje. Jak rozpoznać? Z czym można pomylić?
Goryczak żółciowy – co to za grzyb? Jak go rozpoznać? Czy jest jadalny?
Goryczak żółciowy – co to za grzyb? Jak go rozpoznać? Czy jest jadalny?
Podgrzybek zajączek - jak wygląda? Czy ten grzyb jest trujący?
Podgrzybek zajączek - jak wygląda? Czy ten grzyb jest trujący?
Krosty na brzuchu – jakie mogą być przyczyny ich pojawienia się?
Krosty na brzuchu – jakie mogą być przyczyny ich pojawienia się?
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni