Dzieci uwielbiają słodycze. Równie chętnie sięgają po jedzenie typu fast food i słone przekąski. Ewa Drzyzga i zainicjowana przez nią akcja #jembozdrowe miała zmienić podejście zarówno dzieci, jak i rodziców do jedzenia. Zwieńczeniem jej starań o zdrowie dzieci był kinderbal zorganizowany dla Miki i Amandy, a także innych dzieci, które uczestniczyły w akcji.
Przyjęcie, w którego organizacji uczestniczyła Ewa Drzyzga znacznie różniło się od typowych kinderbali. Dlaczego? Na stół, przy którym jadły dzieci trafiły tylko zdrowe dania. W żadnym z nich nie było cukru, soli ani sztucznych dodatków. Przygotowania zdrowych posiłków podjęli się Mateusz Gessler i Daria Ładocha.
Kucharze zaserwowali dzieciom risotto z kurczakiem i pieczarkami, sałatkę z awokado i owsiane muffiny. Przepisy na wszystkie dania, które były serwowane na balu kończącym akcję #jembozdrowe znajdziecie tutaj.
Czy dzieciakom spodobało się takie menu? Co smakowało im najbardziej? Odpowiedź znajdziecie w powyższym filmie!