Polub nas na Facebooku
Czytasz: Dwufazowy morelowo-różany płyn do demakijażu.
menu
Polub nas na Facebooku

Dwufazowy morelowo-różany płyn do demakijażu.

Fot. Lili Natura

Demakijaż to jedna z najważniejszych czynności w naszej codziennej pielęgnacji skóry.  Doskonale oczyszcza, koi i pielęgnuje delikatną cerę. Nie tylko zmyjecie nim makijaż, ale także nawilżycie i odżywicie buzię. Jak przygotować domowy i całkowicie naturalny płyn do demakijażu? 

Do wykonania płynu przygotujcie:

  • 1/3 zawartości ulubionej buteleczki oleju z pestek moreli
  • 2/3 zawartości wody różanej

Jak zrobić domowy płyn micelarny do mycia i demakijażu twarzy? 

 Wykonanie jest banalnie proste. Oba płyny wlejcie do najlepiej niewielkiej buteleczki. Jako, że olej z wodą się nie mieszają, powstanie Wam dwufazowy preparat. Przed każdym użyciem należy go mocno wstrząsnąć, dzięki czemu przybierze on niemalże magiczny kolor i konsystencję. Sami zobaczycie! Wacikiem z płynem przemywajcie twarz rano i wieczorem lub zmywajcie makijaż. Przechowujcie go w chłodnym miejscu.

Dlaczego trzeba zmywać makijaż?

Pytanie może się wydawać dziwne, ale nie brakuje kobiet, które kładą się do łóżka z makijażem. Takie praktyki mogą mieć opłakane skutki. Noc to najlepszy czas na regenerację. Skóra, która jest zatkana przez kosmetyki nie może się zregenerować. Co gorsza nie oddycha, a to może przyczynić się do problemów ze skórą. Cera staje się bardziej podatna na podrażnienia, a także częściej pojawiają się na niej zmiany trądzikowe.

W jaki sposób zrobić samemu naturalny podkład? Zobaczcie na filmie:

Zobacz film: Jak zrobić podkład z naturalnych składników? Źródło: Klinika urody

Zobacz więcej: Lili Natura


Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
74
6
Komentarze (0)
Nie przegap
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
O czym może świadczyć zgrubienie za uchem?
O czym może świadczyć zgrubienie za uchem?
Jakie rozmiary może mieć penis? Jak go zmierzyć? 
Jakie rozmiary może mieć penis? Jak go zmierzyć?