Tortilla z krewetkami i sosem czosnkowym
Składniki:
- Czosnek - 1 mały ząbek
- Jogurt naturalny - 50 g
- Sól - 1 szczypta
- Cebula - 1 mała sztuka
- Krewetka, surowa koktajlowa - 90 g
- Ogórek konserwowy - 1 sztuka
- Oliwa z oliwek - 2 łyżeczki
- Oliwki - 5 sztuk
- Pieprz czarny mielony - 1 szczypta
- Pomidor - 1 duża sztuka
- Przyprawa chili - 1 szczypta
- Sałata lodowa
- Sól - 1 szczypta
- Tortilla razowa - 1 sztuka
Sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w kosteczkę, a oliwki, pomidory i ogórki w paski. Krewetki smaż na rozgrzanej oliwie, a potem dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Tortillę podgrzej, a następnie posmaruj sosem czosnkowym. Dołóż sałatę i resztę składników i później zawiń naleśnik. Przed podaniem możesz podgrzać danie w mikrofalówce.
Jak zrobić sos czosnkowy? Wyciśnij czosnek przez praskę, a później dołóż go do jogurtu. Dopraw solą i pieprzem.
Zobacz film: Jak zrobić burgera z krewetkami?