Spaghetti z owocami morza i morszczukiem
Składniki:
-
Krewetki surowe - 80 g
- Makaron spaghetti - 80 g
- Morszczuk surowy - 80 g
- Oliwa z oliwek -1 łyżka
- Pieprz czarny mielony - 1 szczypta
- Sól - 1 szczypta
- Pomidorki koktajlowe -6 sztuk
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek, obierz i posiekaj. Później rozgrzej oliwę na patelni, a następnie dodaj przygotowane warzywa i podsmaż je. Pomidorki przekrój na pół. Rybę oczyść i pokrój w kawałki. W dalszych krokach dodaj rybę i krewetki do podsmażonych warzyw, a potem smaż przed 10 minut. Na koniec dodaj pomidorki i jeszcze chwilę smaż całość. Posól i popieprz do smaku. Danie podawaj z makaronem. Posiłek możesz udekorować posiekaną pietruszką lub bazylią.
Zobacz film: Dlaczego warto jeść owoce morza?