Makaron spaghetti z cukinią
- 2 łyżki śmietanki 12%
- 2 małe cukinie
- 1 cebula
- 3 łyżka masła
- 3 łyżeczka soku z cytryny
- 240 g makaronu razowego spaghetti
- 1 pęczka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przeczytaj także: Cukinia - wartości odżywcze kabaczka
Sposób przyrządzania:
Przygotować sos na bazie śmietanki, soku z cytryny i posiekanej nakti pietruszki. Cukinię pokroić w półplasterki, a cebulę posiekać. Cebulę zeszklić na maśle i dodać cukinie. Dusić razem przez około 5 minut. . Połączyć z sosem. Doprawić dodatkowo sokiem z cytryny. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i połączyć z sosem. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Zobacz także video: Niesamowite wartości zdrowotne cukinii