Polub nas na Facebooku
Czytasz: Kwestionariusz Ewy Drzyzgi. Jak o swoje zdrowie dba prowadząca program 36,6°C?
menu
Polub nas na Facebooku

Kwestionariusz Ewy Drzyzgi. Jak o swoje zdrowie dba prowadząca program 36,6°C?

Ewa Drzyzga

Fot: Iwona Lisowska

Ewa Drzyzga od 2017 roku edukuje nas w kwestii zdrowia. Prowadzony przez nią program 36,6 °C prezentuje najnowsze osiągnięcia w medycynie, w prosty sposób tłumaczy procesy zachodzące w ludzkim ciele, ale przed wszystkim zachęca do porzucenia niezdrowych nawyków. A jak sama Ewa Drzyzga troszczy się o swoje zdrowie i co by chciałaby zmienić w swoim dotychczasowym stylu życiu? Dowiecie się tego z naszego kwestionariusza!

 1.Zdrowie jest dla mnie darem.

2. Moja ulubiona aktywność fizyczna to taka, która buduje moje mięśnie, koryguje postawę, ale przy której się nie pocę.

3. Relaksuje mnie patrzenie w dal, a to także świetne ćwiczenie dla oczu. Najlepsze efekty daje patrzenie na coś zielonego, ale to niestety nie zawsze się udaje.

4. Ostatni raz byłam na diecie bardzo dawno temu. Stosowałam wtedy dietę Montignaca. To był zarazem pierwszy i ostatni raz kiedy się odchudzałam. Dziś już wiem, że w diecie nie chodzi o to, aby się głodzić, tylko o żeby jeść świadomie.

5. Moje ulubione zdrowe danie ( w tej chwili) to kasza bulgur z warzywami.

6. Do lekarza chodzę, kiedy jest taka potrzeba. Pamiętam oczywiście o profilaktyce i regularnie wykonuję zalecane badania czy to ginekologiczne, czy endokrynologiczne.

7.Dbam o siebie bo wtedy lepiej się czuję.

8. Mój sposób na stres to TRE. Choć nie stosuję tej metody codziennie, a powinnam, to w moim przypadku sprawdza się doskonale i bardzo mnie relaksuje.

9. Kiedy pojawia się wysokie stężenie smogu jeśli to możliwe staram się wyjeżdżać z Krakowa, np. nad polskie morze, gdzie to powietrze jest dużo lepsze. W domu zamontowałam dodatkowe filtry.

10. Chciałabym jeść regularnie, mniej się stresować i mniej siedzieć.

11. Inspiracje 36,6° C? Zakręciłam się teraz na punkcie racjonalnego i nieśmieciowego jedzenia dla dzieci. Dzisiaj dzieci są zalewane wysoko przetworzonym sztucznym jedzeniem, które w dłuższej perspektywie jest bardzo niebezpieczne. Staram się pokazać m.in. swoim dzieciom, że mają wybór i że to zdrowe jedzenie też może być bardzo smaczne.

12. Moje patenty na zdrowie? Gdybym taki miała to pewnie miałabym już Nobla (śmiech).

Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
14
5
Komentarze (0)
Nie przegap
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
O czym może świadczyć zgrubienie za uchem?
O czym może świadczyć zgrubienie za uchem?
Jakie rozmiary może mieć penis? Jak go zmierzyć? 
Jakie rozmiary może mieć penis? Jak go zmierzyć?