Polub nas na Facebooku
Czytasz: Ekspert odpowiada na pytania widzów odnośnie koronawirusa
menu
Polub nas na Facebooku

Ekspert odpowiada na pytania widzów odnośnie koronawirusa

screen shot materiał wideo

Choć od blisko czterech tygodni tematem numer jeden jest epidemia koronawirusa, pytań wciąż nie ubywa. Ekspertka programu "36,6" rozwiała niektóre wątpliwości widzów.

Wydawać by się mogło, że o koronawirusie powiedziano już wszystko. Mimo to pytań w naszych głowach wciąż kłębi się wiele pytań. Ludzi nurtuje mnóstwo kwestii, ale najczęściej zastanawiamy się, które z naszych dolegliwości są w stanie zwiększyć ryzyko zachorowania na COVID-19.

Ekspert „36,6” odpowiada na pytania widzów

Czy osoby z niskim poziomem żelaza i przyjmujące antydepresanty są narażone na cięższe przechodzenie zarażenia koronawirusem? Czy osoby z celiakią, boreliozą lub stwardnieniem rozsianym są w grupie ryzyka? Po jakim czasie pojawiają się objawy COVID-19? Czy można powtórnie zarazić się SARS-CoV-2? Odpowiedzi między innymi na te pytania udzieliła profesor Anna Boroń – Kaczmarska – specjalistka chorób zakaźnych. Zapraszamy do obejrzenia materiału z programy „36,6”.

Koronawirus na świecie

Na ten moment na świecie zdiagnozowano ponad 940 000 zarażeń koronawirusem, z czego ponad 47 500 ludzi zmarło. W Polsce natomiast do tej pory wykryto 2633 przypadki, z czego 45 pacjentów straciło życie. Sytuacja dramatycznie wygląda w tej chwili w Stanach Zjednoczonych (ponad 200 000 zakażeń i 5 000 ofiar śmiertelnych), a także we Włoszech (ponad 110 000 zakażeń i 13 000 ofiar śmiertelnych) i Hiszpanii (ponad 100 000 zakażeń i 9 000 ofiar śmiertelnych). Wszystkie te państwa „przeskoczyły” już statystyki z Chin, czyli epicentrum SARS-CoV-2 (ponad 80 000 zakażeń i 3 000 ofiar śmiertelnych).

Źródło: 36,6

Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
54
5
Komentarze (0)
Nie przegap
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
O czym może świadczyć zgrubienie za uchem?
O czym może świadczyć zgrubienie za uchem?
Jakie rozmiary może mieć penis? Jak go zmierzyć? 
Jakie rozmiary może mieć penis? Jak go zmierzyć?