Polub nas na Facebooku
Czytasz: Czy lepiej powiększyć biust kwasem hialuronowym czy tłuszczem? Co będzie bezpieczniejsze?
menu
Polub nas na Facebooku

Czy lepiej powiększyć biust kwasem hialuronowym czy tłuszczem? Co będzie bezpieczniejsze?

Operacja powiększenia biustu

Fot: M_a_y_a / gettyimages.com

Odpowiedź: Jeżeli chodzi o powiększenie piersi implantami należy wybrać takie, które posiadają międzynarodowe certyfikaty i mają znaczną ilość badań klinicznych, istnieją na rynku od wielu lat.

Na pytania odpowiada lek. med. Aleksandra Łuniewska, która jest absolwentką Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach na Wydziale Lekarskim. Od 2006 roku związana jest zawodowo z Oddziałem Chirurgii Plastycznej we Wrocławiu, gdzie zdobywała wiedzę i ukończyła specjalizację z chirurgii plastycznej pod kierownictwem dr. Jacka Jarlińskiego i dr. Marka Węgrzyna. Uczestniczy w wielu konferencjach naukowych w kraju jak i zagranicą z zakresu chirurgii plastycznej i medycyny estetycznej stale podnosząc swoje kwalifikacje, odbywała staże w prestiżowych europejskich klinikach zdobywając doświadczenie od światowych autorytetów z zakresu chirurgii plastycznej.

Szczególnie interesuje się nowoczesnymi technikami stosowanymi w modelowaniu twarzy, przeszczepem własnego tłuszczu, operacjami piersi, liposukcją oraz operacjami plastycznymi twarzy. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej, Rekonstrukcyjnej i Estetycznej.

Kolejne pytania: 

Czy symetryzacje piersi można wykonać w ramach NFZ?

Czy mogę zmniejszyć biust będąc w ciąży?

Jaki jest koszt zmniejszenia piersi?

Polecamy: Korekta biustu na NFZ. Co trzeba wiedzieć o operacji i jak przygotować się do zabiegu?

Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
189
19
Komentarze (0)
Nie przegap
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Maślak sitarz – co to za grzyb? Gdzie można go spotkać? W jakiej postaci smakuje najlepiej?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Gąska (grzyb jadalny) - jak wygląda? W jaki sposób go przyrządzić?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Goryczak żółciowy – co to za grzyb? Jak go rozpoznać? Czy jest jadalny?
Goryczak żółciowy – co to za grzyb? Jak go rozpoznać? Czy jest jadalny?
Gnida, czyli jajo wszy – jak wygląda i jak się jej skutecznie pozbyć?
Gnida, czyli jajo wszy – jak wygląda i jak się jej skutecznie pozbyć?