Polub nas na Facebooku
Czytasz: "In vitro" - nowe pasmo na Discovery Life
menu
Polub nas na Facebooku

"In vitro" - nowe pasmo na Discovery Life

Materiały prasowe

In vitro to dla niektórych par jedyna droga do szczęśliwego rodzicielstwa. I choć ta metoda zapłodnienia znana jest od dawna, dla wielu wciąż brzmi tajemniczo.Chcesz wiedzieć więcej na ten temat? Włącz Discovery Life od 20 do 24 lipca o godzinie 8:50.  W tym czasie będziemy serwować programy o in vitro.

Poniedziałek – środa: In Vitro – 9 miesięcy później

Leczenie niepłodności to proces pełen wyzwań. Oglądając serial „In vitro – 9 miesięcy później” widzowie dowiedzą się, jak bohaterowie programu poradzili sobie w tych pełnych niepewności chwilach. Ekipa formatu powróci odwiedzić zarówno pary, których walka o zajście w ciążę zakończyła się sukcesem, jak i te, które mimo zawodu nadal nie ustają w wysiłkach o upragnione dziecko.

Przeczytaj też: Małgorzata Rozenek-Majdan o tym, co sprawiło jej największą trudność przy realizacji programu o in vitro

Czwartek: Włącz zdrowie odc.1

Program Discovery Life „Włącz zdrowie” oparty jest na dwóch filarach: Internecie oraz telewizji. W sieci, na kanale YouTube TVN, publikowana jest rozmowa na żywo Agaty Młynarskiej z zaproszonymi do studia gośćmi. Dziennikarka spotka się z lekarzami, dietetykami, naukowcami oraz tymi, którym udało się pokonać daną chorobę. Najważniejsze fragmenty rozmowy w postaci odcinków „Włącz zdrowie” trafiają na antenę Discovery Life. Rozmowy zostają wzbogacone o materiały filmowe, które uzupełniają dyskusję ekspertów.

Gościem pierwszego odcinka internetowo-telewizyjnego cyklu jest Małgorzata Rozenek-Majdan, która dzieli się z internautami i telewidzami swoim doświadczeniem związanym z procedurą in vitro. W rozmowie z Agatą Młynarską, opowie o własnej, niełatwej drodze do szczęśliwego macierzyństwa. Widzowie poznają wszystkie fakty związane z metodą in vitro, rozwiane zostaną też mity przekazywane w obiegowych opiniach.

Zobacz fragment programu:

Źródło: Discovery Life

Przeczytaj też: "Zostawiliśmy ponad 3 mln osób samych sobie". Małgorzata Rozenek-Majdan o roli Polski w procedurze in vitro

Piątek: In Vitro. Nauka czy cud

Jednoodcinkowy program dokumentalny o in vitro dostarczy widzom pełnej, najnowszej, rzetelnej i umiejętnie podanej wiedzy o tej metodzie. Akcja dokumentu rozegra się w kilku obiektach znakomitej kliniki Gyncentrum, która jest wiodącym ośrodkiem leczenia niepłodności i diagnostyki prenatalnej w Polsce. Gospodynią dokumentu jest Małgorzata Rozenek-Majdan, mama trzech synów, którzy przyszli na świat dzięki in vitro. Małgorzata Rozenek podzieli się z widzami swoim doświadczeniem i przeprowadzi rozmowy z parami występującymi w programie. Dzięki temu, że każda z nich znajduje się na innym etapie starań o dziecko, widzowie, obserwując lekarzy przy pracy, zapoznają się z pełną procedurą leczenia: od wstępnych badań aż do szczęśliwego porodu. Obalający mity i przekraczający tabu program będzie stanowił wyczerpujące kompendium wiedzy o in vitro i inspirację dla wielu par marzących o posiadaniu zdrowego dziecka.

Zobacz fragment programu:

Źródło: Discovery Life

Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
88
8
Komentarze (0)
Nie przegap
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Borowik – jakie są rodzaje borowików? Które są jadalne, a które trujące?
Kozak, koźlak (grzyb jadalny) - rodzaje. Jak rozpoznać? Z czym można pomylić?
Kozak, koźlak (grzyb jadalny) - rodzaje. Jak rozpoznać? Z czym można pomylić?
Goryczak żółciowy – co to za grzyb? Jak go rozpoznać? Czy jest jadalny?
Goryczak żółciowy – co to za grzyb? Jak go rozpoznać? Czy jest jadalny?
Podgrzybek zajączek - jak wygląda? Czy ten grzyb jest trujący?
Podgrzybek zajączek - jak wygląda? Czy ten grzyb jest trujący?
Krosty na brzuchu – jakie mogą być przyczyny ich pojawienia się?
Krosty na brzuchu – jakie mogą być przyczyny ich pojawienia się?
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Kiwano - afrykański owoc o unikalnym smaku. Właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni