Rąbka tajemnicy na temat diety Lady Gagi uchyliła Bo O’Connor, czyli wieloletnia przyjaciółka i szefowa kuchni wokalistki. Kobieta w wywiadzie dla jednego z amerykańskich magazynów wyjawiła, że 34-letnia gwiazda stara się zawsze zdrowo odżywiać. Jest to bardzo ważne, ponieważ żyje ona intensywnie, a koncerty kosztują ją wiele wysiłku. W związku z tym puste przekąski czy fast foody nie wchodzą w grę. Kucharka dodaje także, że jej znana koleżanka kocha nowe smaki, dlatego w trasie koncertowej za każdym razem próbuje miejscowych kuchni. Czy każda potrawa ląduje wówczas na jej talerzu? Wyjątkiem będą z pewnością dania oparte na białej mące.
Zastanawiasz się jednak, jak wyglądają posiłki Lady Gagi, gdy przebywa w domowym zaciszu? Piosenkarka doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, dlatego też przeważnie serwuje sobie jajka i dużą porcję warzyw. Alternatywą dla tego zestawu jest muesli z greckim jogurtem oraz świeżymi owocami. Od czasu do czasu gwiazda sięga też po francuskie tosty, ale w zdrowszej wersji, czyli wykonane z pełnoziarnistego pieczywa.
A co na lunch? Tutaj główną rolę odgrywają różnego rodzaju sałatki. Poza zieloną sałatą składają się one z wielu warzyw, owoców, pestek i przypraw. Warto również wiedzieć, że Lady Gaga nie je kolacji. Jej ostatnim posiłkiem jest późny obiad lub jak kto woli obiado-kolacja. Co wówczas wybiera 34-letnia artystka? Jak twierdzi Bo, odzywają się w niej w tym przypadku włoskie korzenie, a co za tym idzie, zamiłowanie do kuchni z tego rejonu. O’Connor zdradza jednak, że stara się przygotowywać zdrowsze zamienniki włoskiego jedzenia. Przykład? Bezglutenowy makaron z quinoa, podawany ze świeżymi warzywami i grillowanymi owocami morza.
Dodajmy jeszcze, że gdy Gagę najdzie ochota na małe co-nieco, decyduje się wówczas na porcję orzechów, zdrowych krakersów, wafli ryżowych czy pieczonych przez kucharzy chipsów. Od czasu do czasu sięga też po masło orzechowe lub czekoladę.
Zobacz film: Czy warto robić urlop od diety?