Jak wygląda dieta Lady Gagi? Warto zainspirować się jej jadłospisem

Instagram @ladygaga

Choć jej styl życia czy ubioru nie wszystkim musi się podobać, to sposób w jaki odżywia się Lady Gaga naprawdę jest godny pochwalenia. Jakich zasad żywienia trzyma się wokalistka? Poznaj tę tajemnicę!

Rąbka tajemnicy na temat diety Lady Gagi uchyliła Bo O’Connor, czyli wieloletnia przyjaciółka i szefowa kuchni wokalistki. Kobieta w wywiadzie dla jednego z amerykańskich magazynów wyjawiła, że 34-letnia gwiazda stara się zawsze zdrowo odżywiać. Jest to bardzo ważne, ponieważ żyje ona intensywnie, a koncerty kosztują ją wiele wysiłku. W związku z tym puste przekąski czy fast foody nie wchodzą w grę. Kucharka dodaje także, że jej znana koleżanka kocha nowe smaki, dlatego w trasie koncertowej za każdym razem próbuje miejscowych kuchni. Czy każda potrawa ląduje wówczas na jej talerzu? Wyjątkiem będą z pewnością dania oparte na białej mące.

Zastanawiasz się jednak, jak wyglądają posiłki Lady Gagi, gdy przebywa w domowym zaciszu? Piosenkarka doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, dlatego też przeważnie serwuje sobie jajka i dużą porcję warzyw. Alternatywą dla tego zestawu jest muesli z greckim jogurtem oraz świeżymi owocami. Od czasu do czasu gwiazda sięga też po francuskie tosty, ale w zdrowszej wersji, czyli wykonane z pełnoziarnistego pieczywa.

A co na lunch? Tutaj główną rolę odgrywają różnego rodzaju sałatki. Poza zieloną sałatą składają się one z wielu warzyw, owoców, pestek i przypraw. Warto również wiedzieć, że Lady Gaga nie je kolacji. Jej ostatnim posiłkiem jest późny obiad lub jak kto woli obiado-kolacja. Co wówczas wybiera 34-letnia artystka? Jak twierdzi Bo, odzywają się w niej w tym przypadku włoskie korzenie, a co za tym idzie, zamiłowanie do kuchni z tego rejonu. O’Connor zdradza jednak, że stara się przygotowywać zdrowsze zamienniki włoskiego jedzenia. Przykład? Bezglutenowy makaron z quinoa, podawany ze świeżymi warzywami i grillowanymi owocami morza.

Dodajmy jeszcze, że gdy Gagę najdzie ochota na małe co-nieco, decyduje się wówczas na porcję orzechów, zdrowych krakersów, wafli ryżowych czy pieczonych przez kucharzy chipsów. Od czasu do czasu sięga też po masło orzechowe lub czekoladę.

Zobacz film: Czy warto robić urlop od diety?

Źródło: Dzień Dobry TVN

Data aktualizacji: 04.03.2020,
Opublikowano: 03.03.2020 r.

Komentarze (0)

Trwa dodawanie...
Komentarz dodany!
Komentarz nie mógł zostać dodany
Skończyłeś pięćdziesiąt lat? To warzywo powinno stać się twoim najlepszym przyjacielem

Po 50. roku życia gorzej działają nasze narządy, a niektóre procesy zachodzące w organizmie spowalniają. Na szczęście dzięki odpowiedniemu stylowi życia, a zwłaszcza diecie można temu zaradzić. Szczególnie cenne jest jedzenie porów. Dlaczego? 

Czytaj więcej
Jak stłumić nadmierny apetyt? Te sposoby ci w tym pomogą

Ciągły apetyt może się pojawić z bardzo wielu powodów. Często jest wynikiem nadmiernego stresu. Jak można sobie poradzić z potrzebą ciągłego sięgania po jedzenie?  

Czytaj więcej
Krupnik – idealna zupa na zimę. Oczyszcza jelita i wzmacnia organizm 

Krupnik to jedna z najbardziej popularnych zup. Choć ma tyle samo zwolenników, co przeciwników to stanowi jedno ze zdrowszych dań w rodzimej kuchni. Dlaczego warto jeść krupnik? 

Czytaj więcej
O której jeść śniadanie? To ważne dla naszego zdrowia 

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Znaczenie ma nie tylko to, co, ale i o której godzinie zjemy. Kiedy jest najlepsza pora na śniadanie?  

Czytaj więcej
To warzywo może pomóc Ci uniknąć cukrzycy 

Leczenie cukrzycy nie ogranicza się tylko do przyjmowania leków. Konieczna jest także zmiana stylu życiu i diety. Zdaniem badaczy szczególnie cennym warzywem dla diabetyków jest okra. Jakie ma właściwości?  

Czytaj więcej
Adaptogeny - naturalne wsparcie dla całego organizmu

Adaptogeny to rośliny, które mają korzystny wpływ na działanie organizmu. W jaki sposób oddziałują na ciało człowieka i gdzie szukać tych wartościowych substancji?  

Czytaj więcej
Jarmuż - podobno najzdrowsze warzywo świata. Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka

Jarmuż nie bez powodu uchodzi za jedno z najzdrowszych warzyw. Stanowi bogactwo witamin, a jedzony regularnie może uchronić przed rozwojem choroby nowotworowej. Dlaczego warto na stałe jarmuż wprowadzić do swojej diety?   

Czytaj więcej
Biała piana podczas obróbki termicznej mięsa – co oznacza? 

Bardzo często podczas obróbki mięsa na jego powierzchni pojawia się biała piana. Dla wielu osób jest to sygnał, że z mięsiwem jest coś nie tak i na pewno jest nieświeże. Czy słusznie? 

Czytaj więcej
Dynia, nie tylko smaczna, ale też zdrowa. Oczyszcza płuca i chroni przed rakiem

Dynia to jedno z najzdrowszych warzyw. Stanowi cenne źródło witamin i pierwiastków, których potrzebuje nasz organizm. Niektóre z nich mogą chronić przed tworzeniem się zmian nowotworowych. Dlaczego jeszcze warto na stałe wprowadzić dynię do swojego menu?   

Czytaj więcej
NFZ proponuje te dania na jesień. Sprawdź ich propozycje

Nie wiesz, co przygotować na obiad? Z pomocą przychodzi Narodowy Fundusz Zdrowia. Instytucja opublikowała na swojej stronie darmowego e-booka z przepisami na zdrowe jesienne dania. 

Czytaj więcej