Koktajle odchudzające - przepisy na koktajle warzywne i owocowe. Koktajle na płaski brzuch i spalanie tłuszczu

Fot. kajakiki / Getty Images

Przepisy na koktajle odchudzające, warzywne, owocowe i spalające tłuszcz. Jak zrobić dobry koktajl? Czy jest koktajl spalający tłuszcz z brzucha? Jest, a tutaj znajdziecie na niego przepis. 

Koktajle są bardzo zdrowe i z powodzeniem mogą nam pomóc w pozbyciu się tkanki tłuszczowej. Dodatkowo można łączyć w nich naprawdę ciekawe smaki, warzywa i owoce razem. W jaki sposób łączyć smaki? Zobaczcie nasze przepisy na koktajle.

Przepis na koktajl spalający tłuszcz z brzucha

  • jogurt grecki,
  • łyżka maśła migdałowego,
  • pół szklanki jagód (mogą być także mrożone),
  • pół szklanki ananasa,
  • szklanka jarmużu,
  • 3/4 szklanki wody.

Wszystko zblenduj, dodaj odrobinę pieprzu cayenne.

Przepis na warzywno-owocowy koktajl spalający tłuszcz

  • pomidor,
  • natka pietruszki,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • pomarańcza,
  • cebula dymka,
  • rzodkiewka,
  • zielona papryka,
  • grapefruit.

Wszystko zblenduj. Taki sok pijemy na czczo, najlepiej rano. 

Przepis na koktajl redukujący cellulit

  • 2 garście szpinaku lub jarmużu,
  • 2 jabłka,
  • banan,
  • kiwi,
  • pomarańcze,
  • limonka,
  • łyżeczka nasion chia.

Z pomarańczy i limonki wyciśnij sok, następnie wrzuć wszystkie składniki do blendera. Gotowe.

Przepis na warzywno-owocowy koktajl przyspieszający spalanie tłuszczu

  • 2 pomarańcze,
  • grapefruit,
  • 2 kiwi,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,
  • 1/2 łyżeczki miodu,
  • 2 łyżeczki sezamu,
  • 2 łyżeczki pestek dyni,
  • 1/4 szklanki wody.

Wszystkie składniki wrzuć do blendera.

Przepis na warzywno-owocowy koktajl usuwający nadmiar wody z organizmu

  • garść rukoli,
  • pęczek natki pietruszki,
  • ogórek,
  • jabłko,
  • banan,
  • 100 ml wody.

Wszystkie składniki zblenduj i gotowe.

Zobaczcie także przepis na szpinakowy koktajl polecany osobom z wysokim cholesterolem:

Zobacz film: Koktajl szpinakowy - na dobry cholesterol. Źródło: 36,6

Data aktualizacji: 07.06.2019,
Opublikowano: 07.06.2019 r.

Polecamy

Komentarze (0)

Trwa dodawanie...
Komentarz dodany!
Komentarz nie mógł zostać dodany
Czy dieta roślinna może zmniejszyć ryzyko chorób serca?

Diety opierające się głównie lub wyłącznie na produktach roślinnych budzą coraz większe zainteresowanie. Ich zwolennicy często kierują się troską o środowisko naturalne lub prawa zwierząt. Jednak jak taki sposób żywienia wpływa na zdrowie? Czy eliminacja mięsa i innych produktów odzwierzęcych może ochronić przed chorobami serca? Wyjaśniamy. 

Czytaj więcej
Skończyłeś pięćdziesiąt lat? To warzywo powinno stać się twoim najlepszym przyjacielem

Po 50. roku życia gorzej działają nasze narządy, a niektóre procesy zachodzące w organizmie spowalniają. Na szczęście dzięki odpowiedniemu stylowi życia, a zwłaszcza diecie można temu zaradzić. Szczególnie cenne jest jedzenie porów. Dlaczego? 

Czytaj więcej
Jak stłumić nadmierny apetyt? Te sposoby ci w tym pomogą

Ciągły apetyt może się pojawić z bardzo wielu powodów. Często jest wynikiem nadmiernego stresu. Jak można sobie poradzić z potrzebą ciągłego sięgania po jedzenie?  

Czytaj więcej
Krupnik – idealna zupa na zimę. Oczyszcza jelita i wzmacnia organizm 

Krupnik to jedna z najbardziej popularnych zup. Choć ma tyle samo zwolenników, co przeciwników to stanowi jedno ze zdrowszych dań w rodzimej kuchni. Dlaczego warto jeść krupnik? 

Czytaj więcej
Witamina D3 - niedobór, dawkowanie, właściwości i działanie

Witamina D3 jest wyjątkowym związkiem chemicznym, gdyż w organizmie działa podobnie do hormonów. Jest typem witaminy D, który możemy przyjmować poprzez odżywianie oraz jako suplement diety. Zarówno jej niedobór, jak i nadmiar jest szkodliwy dla naszego organizmu.

Czytaj więcej
O której jeść śniadanie? To ważne dla naszego zdrowia 

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Znaczenie ma nie tylko to, co, ale i o której godzinie zjemy. Kiedy jest najlepsza pora na śniadanie?  

Czytaj więcej
Witamina B6, niedobór, objawy, jak suplementować, w czym jest 

Witamina B6 jest niezbędna do prawidłowego działania organizmu. Wspomaga przyswajanie żelaza oraz magnezu. Ma również wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego. Gdzie jej szukać i co może świadczyć o jej niedoborze?  

Czytaj więcej
Aronia — superfood na wsparcie odporności 

Owoce aronii zdobywają coraz większą popularność ze względu na swoje wyjątkowe właściwości zdrowotne i bogactwo składników odżywczych. Warto poznać nie tylko ich charakterystykę, ale także dowiedzieć się, jak skutecznie wykorzystać aronię w kuchni, aby wesprzeć swoją odporność i urozmaicić swoją dietę. 

Czytaj więcej
To warzywo może pomóc Ci uniknąć cukrzycy 

Leczenie cukrzycy nie ogranicza się tylko do przyjmowania leków. Konieczna jest także zmiana stylu życiu i diety. Zdaniem badaczy szczególnie cennym warzywem dla diabetyków jest okra. Jakie ma właściwości?  

Czytaj więcej
Adaptogeny - naturalne wsparcie dla całego organizmu

Adaptogeny to rośliny, które mają korzystny wpływ na działanie organizmu. W jaki sposób oddziałują na ciało człowieka i gdzie szukać tych wartościowych substancji?  

Czytaj więcej