Adele schudła 20 kilogramów! Wiemy, jaką dietę stosowała

Instagram @adele

O tym, że Adele udało się stracić trzy rozmiary pisały media na całym świecie. Ale trudno się temu dziwić, ponieważ metamorfozę artystki możemy zaliczyć do jednej z bardziej spektakularnych. Jak udało się to osiągnąć brytyjskiej piosenkarce? Być może właśnie cię zaskoczymy, ale sekret tkwi przede wszystkim w diecie.

Tajemnicę smukłej sylwetki wokalistki zdradziła była trenerka gwiazdy – pochodząca z Brazylii Camila Goodis. Jak się jednak okazuje, pogromczyni nadprogramowych kalorii walkę o nową figurę Adele oparła przede wszystkim o specjalną dietę, wspomaganą oczywiście aktywnościami fizycznymi. Trenerka wiedziała, że Adele nie przepada za ćwiczeniami, w związku z tym kluczowy był właśnie nacisk na prawidłowy i dobrze zbilansowany jadłospis.

Jaką dietę stosowała Adele?

Na czym konkretnie polegał nowy sposób żywienia brytyjskiej wokalistki? Mowa tutaj o diecie sirtfood. Na czym ona polega? Na spożywaniu niskokalorycznych potraw. Chodzi głównie o regularne spożywanie posiłków, w odstępach minimum półtora godzinnych. Ostatnie danie można sobie zaserwować najpóźniej o godzinie 19. Z naszego talerza powinny zniknąć słodycze, żywność przetworzona, fast foody, sztuczne sosy i zupy, a także produkty stworzone z białej mąki. W menu tej diety znajdziesz natomiast wiele produktów zawierających duże ilości polifenoli, czyli organicznych związków chemicznych, zaliczanych do grupy fenoli. Tego typu dieta ma przede wszystkim aktywować sirtuiny, czyli komórki, wpływające między innymi na zdolność organizmu do spalania tłuszczu oraz wsparcie metabolizmu. Dodajmy jeszcze, że dieta ta przebiega w kilku etapach – na każdym z nich mamy do czynienia z różną kalorycznością oraz ilością posiłków.

Więcej o diecie sirtfood przeczytasz tutaj: Co to jest dieta SIRT? Jak opracować jadłospis diety sirtfood?

Zobacz też film: Jakie będą trendy w dietach w 2020 roku?

Źródło: Dzień Dobry TVN

Data aktualizacji: 09.01.2020,
Opublikowano: 09.01.2020 r.

Komentarze (0)

Trwa dodawanie...
Komentarz dodany!
Komentarz nie mógł zostać dodany
Skończyłeś pięćdziesiąt lat? To warzywo powinno stać się twoim najlepszym przyjacielem

Po 50. roku życia gorzej działają nasze narządy, a niektóre procesy zachodzące w organizmie spowalniają. Na szczęście dzięki odpowiedniemu stylowi życia, a zwłaszcza diecie można temu zaradzić. Szczególnie cenne jest jedzenie porów. Dlaczego? 

Czytaj więcej
Jak stłumić nadmierny apetyt? Te sposoby ci w tym pomogą

Ciągły apetyt może się pojawić z bardzo wielu powodów. Często jest wynikiem nadmiernego stresu. Jak można sobie poradzić z potrzebą ciągłego sięgania po jedzenie?  

Czytaj więcej
Krupnik – idealna zupa na zimę. Oczyszcza jelita i wzmacnia organizm 

Krupnik to jedna z najbardziej popularnych zup. Choć ma tyle samo zwolenników, co przeciwników to stanowi jedno ze zdrowszych dań w rodzimej kuchni. Dlaczego warto jeść krupnik? 

Czytaj więcej
O której jeść śniadanie? To ważne dla naszego zdrowia 

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Znaczenie ma nie tylko to, co, ale i o której godzinie zjemy. Kiedy jest najlepsza pora na śniadanie?  

Czytaj więcej
To warzywo może pomóc Ci uniknąć cukrzycy 

Leczenie cukrzycy nie ogranicza się tylko do przyjmowania leków. Konieczna jest także zmiana stylu życiu i diety. Zdaniem badaczy szczególnie cennym warzywem dla diabetyków jest okra. Jakie ma właściwości?  

Czytaj więcej
Adaptogeny - naturalne wsparcie dla całego organizmu

Adaptogeny to rośliny, które mają korzystny wpływ na działanie organizmu. W jaki sposób oddziałują na ciało człowieka i gdzie szukać tych wartościowych substancji?  

Czytaj więcej
Jarmuż - podobno najzdrowsze warzywo świata. Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka

Jarmuż nie bez powodu uchodzi za jedno z najzdrowszych warzyw. Stanowi bogactwo witamin, a jedzony regularnie może uchronić przed rozwojem choroby nowotworowej. Dlaczego warto na stałe jarmuż wprowadzić do swojej diety?   

Czytaj więcej
Biała piana podczas obróbki termicznej mięsa – co oznacza? 

Bardzo często podczas obróbki mięsa na jego powierzchni pojawia się biała piana. Dla wielu osób jest to sygnał, że z mięsiwem jest coś nie tak i na pewno jest nieświeże. Czy słusznie? 

Czytaj więcej
Dynia, nie tylko smaczna, ale też zdrowa. Oczyszcza płuca i chroni przed rakiem

Dynia to jedno z najzdrowszych warzyw. Stanowi cenne źródło witamin i pierwiastków, których potrzebuje nasz organizm. Niektóre z nich mogą chronić przed tworzeniem się zmian nowotworowych. Dlaczego jeszcze warto na stałe wprowadzić dynię do swojego menu?   

Czytaj więcej
NFZ proponuje te dania na jesień. Sprawdź ich propozycje

Nie wiesz, co przygotować na obiad? Z pomocą przychodzi Narodowy Fundusz Zdrowia. Instytucja opublikowała na swojej stronie darmowego e-booka z przepisami na zdrowe jesienne dania. 

Czytaj więcej