Adele jest coraz chudsza! Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
Instagram @adele
Choć artystka sama nie potwierdziła, ile rozmiarów straciła, mówi się, że ubyło jej ponad 45 kilogramów. Duża metamorfoza? Zdecydowanie, a świadczą o tym jej najnowsze zdjęcia.
Jakiś czas temu była trenerka Adele zdradziła, że brytyjska gwiazda dzięki specjalnej diecie schudła kilkadziesiąt kilogramów. Instruktorka dodała, że zmiana sposobu żywienia wokalistki była głównym powodem jej metamorfozy. Okazuje się bowiem, że 32-latka nie przepada za wylewaniem hektolitrów potu na siłowni, więc ćwiczenia gimnastyczne były jedynie wsparciem dla efektów nowego jadłospisu.
Przypomnijmy, że Adele stosowała dietę Sirtfood. Na czym ona polega? Na przyjmowaniu zdrowych posiłków, w niedużych odstępach czasu i serwowaniu kolacji maksymalnie o godzinie 19. Ważne jest również wykluczenie z codziennego jadłospisu takich produktów jak: słodycze, żywność przetworzona, fast foody, sztuczne sosy i zupy, a także produkty stworzone z białej mąki. Dodajmy jeszcze, że dieta ta przebiega w kilku etapach – na każdym z nich mamy do czynienia z różną kalorycznością oraz ilością posiłków.
Jakie efekty dała ta dieta wokalistce? Spektakularne. Zresztą rzuć tylko okiem na jej ostatnie zdjęcia – prawda, że trudno na nich dopatrzeć się „starej” Adele? Talia osy i silnie zarysowane kości policzkowe to teraz cechy, które zdecydowanie pasują do opisu jej wyglądu. Czy gwiazda poprzestanie na tych zmianach? Obstawiamy, że nie. Ale nie mamy nic przeciwko, ponieważ prezentuje się naprawdę kwitnąco!
Zobacz film: Dieta SIRT - odmładza i odchudza?
Źródło: Dzień Dobry TVN
Autor:
Joanna Andrzejewska
Data aktualizacji: 27.02.2020,
Opublikowano: 27.02.2020 r.
Błonnik pokarmowy jest cennym wsparciem dla całego organizmu, ponieważ poprawia pracę jelit, zmniejsza poziom cholesterolu i optymalizuje poziom cukru we krwi. W tym artykule dzielimy się przydatną wiedzą na temat prozdrowotnych właściwości błonnika oraz produktów, które go zawierają.
Po 50. roku życia gorzej działają nasze narządy, a niektóre procesy zachodzące w organizmie spowalniają. Na szczęście dzięki odpowiedniemu stylowi życia, a zwłaszcza diecie można temu zaradzić. Szczególnie cenne jest jedzenie porów. Dlaczego?
Ciągły apetyt może się pojawić z bardzo wielu powodów. Często jest wynikiem nadmiernego stresu. Jak można sobie poradzić z potrzebą ciągłego sięgania po jedzenie?
Krupnik to jedna z najbardziej popularnych zup. Choć ma tyle samo zwolenników, co przeciwników to stanowi jedno ze zdrowszych dań w rodzimej kuchni. Dlaczego warto jeść krupnik?
Witamina D3 jest wyjątkowym związkiem chemicznym, gdyż w organizmie działa podobnie do hormonów. Jest typem witaminy D, który możemy przyjmować poprzez odżywianie oraz jako suplement diety. Zarówno jej niedobór, jak i nadmiar jest szkodliwy dla naszego organizmu.
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Znaczenie ma nie tylko to, co, ale i o której godzinie zjemy. Kiedy jest najlepsza pora na śniadanie?
Witamina B6 jest niezbędna do prawidłowego działania organizmu. Wspomaga przyswajanie żelaza oraz magnezu. Ma również wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego. Gdzie jej szukać i co może świadczyć o jej niedoborze?
Leczenie cukrzycy nie ogranicza się tylko do przyjmowania leków. Konieczna jest także zmiana stylu życiu i diety. Zdaniem badaczy szczególnie cennym warzywem dla diabetyków jest okra. Jakie ma właściwości?
Adaptogeny to rośliny, które mają korzystny wpływ na działanie organizmu. W jaki sposób oddziałują na ciało człowieka i gdzie szukać tych wartościowych substancji?