Adele jest coraz chudsza! Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać

Instagram @adele

Choć artystka sama nie potwierdziła, ile rozmiarów straciła, mówi się, że ubyło jej ponad 45 kilogramów. Duża metamorfoza? Zdecydowanie, a świadczą o tym jej najnowsze zdjęcia.

Jakiś czas temu była trenerka Adele zdradziła, że brytyjska gwiazda dzięki specjalnej diecie schudła kilkadziesiąt kilogramów. Instruktorka dodała, że zmiana sposobu żywienia wokalistki była głównym powodem jej metamorfozy. Okazuje się bowiem, że 32-latka nie przepada za wylewaniem hektolitrów potu na siłowni, więc ćwiczenia gimnastyczne były jedynie wsparciem dla efektów nowego jadłospisu.

Przypomnijmy, że Adele stosowała dietę Sirtfood. Na czym ona polega? Na przyjmowaniu zdrowych posiłków, w niedużych odstępach czasu i serwowaniu kolacji maksymalnie o godzinie 19. Ważne jest również wykluczenie z codziennego jadłospisu takich produktów jak: słodycze, żywność przetworzona, fast foody, sztuczne sosy i zupy, a także produkty stworzone z białej mąki. Dodajmy jeszcze, że dieta ta przebiega w kilku etapach – na każdym z nich mamy do czynienia z różną kalorycznością oraz ilością posiłków.

Więcej o diecie sirtfood przeczytasz tutaj: Co to jest dieta SIRT? Jak opracować jadłospis diety sirtfood?

Jakie efekty dała ta dieta wokalistce? Spektakularne. Zresztą rzuć tylko okiem na jej ostatnie zdjęcia – prawda, że trudno na nich dopatrzeć się „starej” Adele? Talia osy i silnie zarysowane kości policzkowe to teraz cechy, które zdecydowanie pasują do opisu jej wyglądu. Czy gwiazda poprzestanie na tych zmianach? Obstawiamy, że nie. Ale nie mamy nic przeciwko, ponieważ prezentuje się naprawdę kwitnąco!



Zobacz film: Dieta SIRT - odmładza i odchudza?

Źródło: Dzień Dobry TVN


Data aktualizacji: 27.02.2020,
Opublikowano: 27.02.2020 r.

Polecamy

Komentarze (0)

Trwa dodawanie...
Komentarz dodany!
Komentarz nie mógł zostać dodany
Czy dieta roślinna może zmniejszyć ryzyko chorób serca?

Diety opierające się głównie lub wyłącznie na produktach roślinnych budzą coraz większe zainteresowanie. Ich zwolennicy często kierują się troską o środowisko naturalne lub prawa zwierząt. Jednak jak taki sposób żywienia wpływa na zdrowie? Czy eliminacja mięsa i innych produktów odzwierzęcych może ochronić przed chorobami serca? Wyjaśniamy. 

Czytaj więcej
Skończyłeś pięćdziesiąt lat? To warzywo powinno stać się twoim najlepszym przyjacielem

Po 50. roku życia gorzej działają nasze narządy, a niektóre procesy zachodzące w organizmie spowalniają. Na szczęście dzięki odpowiedniemu stylowi życia, a zwłaszcza diecie można temu zaradzić. Szczególnie cenne jest jedzenie porów. Dlaczego? 

Czytaj więcej
Jak stłumić nadmierny apetyt? Te sposoby ci w tym pomogą

Ciągły apetyt może się pojawić z bardzo wielu powodów. Często jest wynikiem nadmiernego stresu. Jak można sobie poradzić z potrzebą ciągłego sięgania po jedzenie?  

Czytaj więcej
Krupnik – idealna zupa na zimę. Oczyszcza jelita i wzmacnia organizm 

Krupnik to jedna z najbardziej popularnych zup. Choć ma tyle samo zwolenników, co przeciwników to stanowi jedno ze zdrowszych dań w rodzimej kuchni. Dlaczego warto jeść krupnik? 

Czytaj więcej
Witamina D3 - niedobór, dawkowanie, właściwości i działanie

Witamina D3 jest wyjątkowym związkiem chemicznym, gdyż w organizmie działa podobnie do hormonów. Jest typem witaminy D, który możemy przyjmować poprzez odżywianie oraz jako suplement diety. Zarówno jej niedobór, jak i nadmiar jest szkodliwy dla naszego organizmu.

Czytaj więcej
O której jeść śniadanie? To ważne dla naszego zdrowia 

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Znaczenie ma nie tylko to, co, ale i o której godzinie zjemy. Kiedy jest najlepsza pora na śniadanie?  

Czytaj więcej
Witamina B6, niedobór, objawy, jak suplementować, w czym jest 

Witamina B6 jest niezbędna do prawidłowego działania organizmu. Wspomaga przyswajanie żelaza oraz magnezu. Ma również wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego. Gdzie jej szukać i co może świadczyć o jej niedoborze?  

Czytaj więcej
Aronia — superfood na wsparcie odporności 

Owoce aronii zdobywają coraz większą popularność ze względu na swoje wyjątkowe właściwości zdrowotne i bogactwo składników odżywczych. Warto poznać nie tylko ich charakterystykę, ale także dowiedzieć się, jak skutecznie wykorzystać aronię w kuchni, aby wesprzeć swoją odporność i urozmaicić swoją dietę. 

Czytaj więcej
To warzywo może pomóc Ci uniknąć cukrzycy 

Leczenie cukrzycy nie ogranicza się tylko do przyjmowania leków. Konieczna jest także zmiana stylu życiu i diety. Zdaniem badaczy szczególnie cennym warzywem dla diabetyków jest okra. Jakie ma właściwości?  

Czytaj więcej
Adaptogeny - naturalne wsparcie dla całego organizmu

Adaptogeny to rośliny, które mają korzystny wpływ na działanie organizmu. W jaki sposób oddziałują na ciało człowieka i gdzie szukać tych wartościowych substancji?  

Czytaj więcej