Lara Gessler opowiada o smakach dzieciństwa i przekąskach, którym nie może się oprzeć

Instagram @lara_gessler

Lara Gessler jest związana z branżą gastronomiczną od lat. I choć na co dzień zajmuje się głównie słodkimi wypiekami, jej jedzeniowym guilty pleasure wcale nie są słodycze. Za co córka Magdy Gessler oddałaby królestwo? Sprawdź!

Gazowane napoje? Czekolada? Włoskie jedzenie? Nic z tych rzeczy. Lara Gessler zapytana o przekąski, którym nie potrafi się oprzeć, bez namysłu odpowiada, że od zawsze najbardziej nęcące były dla niej sery. Zresztą znana pani cukiernik dodała także, że im bardziej śmierdzące i roztopione, tym stanowiły dla niej bardziej łakomy kąsek. 31-latka przyznała również, że serce bije jej szybciej na widok orzechów.

Całe szczęście z orzechów już się trochę wyleczyłam i już nie jest tak, że jak ktoś postawił przede mną kubeł orzechów, to ja ten kubeł zjadłam. Z serami też już jestem dużo bardziej powściągliwa, chociaż dalej jest to mogą ogromna słabość.

Źródło: Zdrowie

Przy okazji Lara Gessler zdradza, jak smakowało jej dzieciństwo. Spodziewasz się wytwornych dań i wyszukanych przekąsek? Jeśli właśnie przytaknąłeś, to mamy złą wiadomość – kolejne pudło. Okazuje się bowiem, że córka znanych restauratorów ze smakiem wspomina jedzenie, które jako dziecko prawdopodobnie kosztował każdy z nas. Bułka z masłem, tosty francuskie czy tak zwana zupa nic (deser na bazie koglu moglu z dodatkiem ajerkoniaku i chmurkami z białek). A czy w „dziecięcym menu” Lary znalazły się jakieś niespodzianki? Pewnie. Jak sama zdradza, na jej talerzu w dzieciństwie pojawiały się anchois, śledzie i golonka. Celebrytka mówi także, że jako mała dziewczynka była fanką kawy z mlekiem – małe ilości kawy i duża porcja mleka oraz cukru.


Źródło: Zdrowie

Data aktualizacji: 20.04.2020,
Opublikowano: 24.02.2020 r.

Polecamy

Komentarze (0)

Trwa dodawanie...
Komentarz dodany!
Komentarz nie mógł zostać dodany
Czy dieta roślinna może zmniejszyć ryzyko chorób serca?

Diety opierające się głównie lub wyłącznie na produktach roślinnych budzą coraz większe zainteresowanie. Ich zwolennicy często kierują się troską o środowisko naturalne lub prawa zwierząt. Jednak jak taki sposób żywienia wpływa na zdrowie? Czy eliminacja mięsa i innych produktów odzwierzęcych może ochronić przed chorobami serca? Wyjaśniamy. 

Czytaj więcej
Skończyłeś pięćdziesiąt lat? To warzywo powinno stać się twoim najlepszym przyjacielem

Po 50. roku życia gorzej działają nasze narządy, a niektóre procesy zachodzące w organizmie spowalniają. Na szczęście dzięki odpowiedniemu stylowi życia, a zwłaszcza diecie można temu zaradzić. Szczególnie cenne jest jedzenie porów. Dlaczego? 

Czytaj więcej
Jak stłumić nadmierny apetyt? Te sposoby ci w tym pomogą

Ciągły apetyt może się pojawić z bardzo wielu powodów. Często jest wynikiem nadmiernego stresu. Jak można sobie poradzić z potrzebą ciągłego sięgania po jedzenie?  

Czytaj więcej
Krupnik – idealna zupa na zimę. Oczyszcza jelita i wzmacnia organizm 

Krupnik to jedna z najbardziej popularnych zup. Choć ma tyle samo zwolenników, co przeciwników to stanowi jedno ze zdrowszych dań w rodzimej kuchni. Dlaczego warto jeść krupnik? 

Czytaj więcej
Witamina D3 - niedobór, dawkowanie, właściwości i działanie

Witamina D3 jest wyjątkowym związkiem chemicznym, gdyż w organizmie działa podobnie do hormonów. Jest typem witaminy D, który możemy przyjmować poprzez odżywianie oraz jako suplement diety. Zarówno jej niedobór, jak i nadmiar jest szkodliwy dla naszego organizmu.

Czytaj więcej
O której jeść śniadanie? To ważne dla naszego zdrowia 

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Znaczenie ma nie tylko to, co, ale i o której godzinie zjemy. Kiedy jest najlepsza pora na śniadanie?  

Czytaj więcej
Witamina B6, niedobór, objawy, jak suplementować, w czym jest 

Witamina B6 jest niezbędna do prawidłowego działania organizmu. Wspomaga przyswajanie żelaza oraz magnezu. Ma również wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego. Gdzie jej szukać i co może świadczyć o jej niedoborze?  

Czytaj więcej
Aronia — superfood na wsparcie odporności 

Owoce aronii zdobywają coraz większą popularność ze względu na swoje wyjątkowe właściwości zdrowotne i bogactwo składników odżywczych. Warto poznać nie tylko ich charakterystykę, ale także dowiedzieć się, jak skutecznie wykorzystać aronię w kuchni, aby wesprzeć swoją odporność i urozmaicić swoją dietę. 

Czytaj więcej
To warzywo może pomóc Ci uniknąć cukrzycy 

Leczenie cukrzycy nie ogranicza się tylko do przyjmowania leków. Konieczna jest także zmiana stylu życiu i diety. Zdaniem badaczy szczególnie cennym warzywem dla diabetyków jest okra. Jakie ma właściwości?  

Czytaj więcej
Adaptogeny - naturalne wsparcie dla całego organizmu

Adaptogeny to rośliny, które mają korzystny wpływ na działanie organizmu. W jaki sposób oddziałują na ciało człowieka i gdzie szukać tych wartościowych substancji?  

Czytaj więcej