W wodzie źródlanej niegazowanej pn. Józefowianka 1,5l i 0,5l i w pn. Świętokrzyska 1,5l i 0,5l wykryto bakterie z grupy coli. Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega konsumentów, natomiast producent wycofuje wodę ze sprzedaży.
Jeśli zakupiliście któryś z poniższych produktów, to nie powinniście go spożywać! W wodzie źródlanej niegazowanej pn. Józefowianka 1,5l i 0,5l i w wodzie źródlanej niegazowanej pn. Świętokrzyska 1,5l i 0,5l wykryto bowiem bakterie z grupy coli.
woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l, numer partii: 051264, termin przydatności do spożycia: 05.2019
woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l, numer partii: 051265, termin przydatności do spożycia: 05.2019
woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l,numer partii: 051272, termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Józefowianka 0,5l, numer partii: 051291, termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Józefowianka 0,5l, numer partii: 051292, termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l, numer partii: 051299, termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Świętokrzyska 1,5l, numer partii: 051300, termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l, numer partii: 051301, termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Józefowianka 0,5l, numer partii: 051331, termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Świętokrzyska 1,5l, numer partii: 051273. termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Świętokrzyska 0,5l, numer partii: 051330, termin przydatności do spożycia: 06.2019
woda źródlana niegazowana Świętokrzyska 0,5l, numer partii: 051293, termin przydatności do spożycia: 06.2019
Producentem wody jest firma DRINK FOOD Sp. z o.o. Zakład produkcyjny już podjął działania mające na celu wycofanie skażonych partii ze sprzedaży. Konsumenci zakupioną wodę mogą zwracać w sklepach lub bezpośrednio u producenta.
Zobaczcie, jakie są pierwsze objawy zatrucia salmonellą:
Zobacz film: Salmonella - objawy. Źródło: Dzień Dobry TVN
Autor:
Redakcja serwisu
Data aktualizacji: 26.07.2018,
Opublikowano: 26.07.2018 r.
Błonnik pokarmowy jest cennym wsparciem dla całego organizmu, ponieważ poprawia pracę jelit, zmniejsza poziom cholesterolu i optymalizuje poziom cukru we krwi. W tym artykule dzielimy się przydatną wiedzą na temat prozdrowotnych właściwości błonnika oraz produktów, które go zawierają.
Po 50. roku życia gorzej działają nasze narządy, a niektóre procesy zachodzące w organizmie spowalniają. Na szczęście dzięki odpowiedniemu stylowi życia, a zwłaszcza diecie można temu zaradzić. Szczególnie cenne jest jedzenie porów. Dlaczego?
Ciągły apetyt może się pojawić z bardzo wielu powodów. Często jest wynikiem nadmiernego stresu. Jak można sobie poradzić z potrzebą ciągłego sięgania po jedzenie?
Krupnik to jedna z najbardziej popularnych zup. Choć ma tyle samo zwolenników, co przeciwników to stanowi jedno ze zdrowszych dań w rodzimej kuchni. Dlaczego warto jeść krupnik?
Witamina D3 jest wyjątkowym związkiem chemicznym, gdyż w organizmie działa podobnie do hormonów. Jest typem witaminy D, który możemy przyjmować poprzez odżywianie oraz jako suplement diety. Zarówno jej niedobór, jak i nadmiar jest szkodliwy dla naszego organizmu.
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Znaczenie ma nie tylko to, co, ale i o której godzinie zjemy. Kiedy jest najlepsza pora na śniadanie?
Witamina B6 jest niezbędna do prawidłowego działania organizmu. Wspomaga przyswajanie żelaza oraz magnezu. Ma również wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego. Gdzie jej szukać i co może świadczyć o jej niedoborze?
Leczenie cukrzycy nie ogranicza się tylko do przyjmowania leków. Konieczna jest także zmiana stylu życiu i diety. Zdaniem badaczy szczególnie cennym warzywem dla diabetyków jest okra. Jakie ma właściwości?
Adaptogeny to rośliny, które mają korzystny wpływ na działanie organizmu. W jaki sposób oddziałują na ciało człowieka i gdzie szukać tych wartościowych substancji?